Руското министерство на външните работи обяви за безпочвени твърденията на Великобритания,

...
Руското министерство на външните работи обяви за безпочвени твърденията на Великобритания,
Коментари Харесай

Захарова за отровения шпионин: Лондон първо да разследва, после да обвинява Русия

Руското министерство на външните работи обяви за " безпочвени " изказванията на Англия, че Москва може да е забъркана в мистериозното заболяване на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал, заяви Българска телеграфна агенция.

Говорителката на дипломатическото ведомство Мария Захарова сподели, че Лондон първо би трябвало да проверява случая, преди да вини Русия.

Тя изрази убеденост, че английските управляващи няма да скриват обстоятелства и ще оповестяват обществено информацията за хода на следствието.

Бившият съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия се намират в сериозно положение в болница във Англия, откакто бяха открити в безпомощно положение на скамейка в търговски център в английския град Салисбъри, графство Уилтшър, Югозападна Англия. Двамата са били изложени на незнайно за момента вещество. 

Двама служители на реда също бяха признати в болница, откакто отишли на мястото на случая. Тяхното положение обаче е по-леко и са освободени от лечебното заведение.

Британският външен министър Борис Джонсън съобщи, че Англия ще отговори твърдо, в случай че се окаже, че Русия е отговорна за положението на Сергей Скрипал и щерка му.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР